Fesztivál gyerekkel? Nem kell félni tőle!

2017. augusztus 09. - Kontent

Szerencsére egyre több olyan fesztivál van, ahol a családokat és a kicsiket is várják. Tény, hogy sokkal több tényezőre kell figyelni, ha gyerekkel vetjük bele magunkat a dolgok sűrűjébe, de ha jól választunk helyszínt és időszakot, és megtesszük a előkészületeket, emlékezetes családi program lehet a fesztiválozás. Jó értelemben, remélhetőleg.

shutterstock_686977147.jpg

Kisbabával fesztiválozni? Vannak, akik - legalábbis látszólag – egy pillanatig sem aggódnak amiatt, hogy a kicsivel fesztiváloznak, bármilyen körülmények legyenek is. Mások szerint ez egyáltalán nem jó ötlet, mert az anyuka nem tud lazítani, és minden figyelme a kicsi körül forog. Ismerjük a határainkat és a stressztűrő-képességünket, és csak akkor vigyük magunkkal a legkisebb családtagot, ha mi is jól tudjuk érezni magunkat. És persze az is fontos, hogy a kicsinek jó dolga legyen!

Az esemény kiválasztása alapvető fontosságú, főleg, ha először megyünk közösen ilyen eseményre. Kisgyerekekkel érdemes a családiasabb hangulatú, kisebb fesztiválokat választani, ahol hamar fel lehet mérni a terepet, nincs hatalmas tömeg, és ha szükséges, meg lehet oldani a délutáni alvást is. A kiskamaszok igényelni fogják, hogy önálló programokon is részt vegyenek, a nagyobbak pedig inkább már nélkülünk buliznának.

shutterstock_291317399.jpg

Ami mindig legyen nálunk

Túl nagy hátizsákkal nem jó fesztiválozni, ezért tényleg csak a legszükségesebb dolgokat vigyük magunkkal!
Sokat segít, ha minikutatást végzünk a helyszínnel kapcsolatban: hol találtunk üzletet, ahol beszerezhetjük a legalapvetőbb dolgokat, meddig tart nyitva, és milyen étkezési lehetőségeket kínál a fesztivál, meg lehet-e melegíteni a bébiételt, stb. Ha jó az infrastruktúra, felesleges felpakolni ételekből, a kicsiknek úgyis az fog kelleni, amit a szomszédunk rendel.

Legyen nálunk sok víz, akkor is, ha nincs kánikula. A cukros üdítőket ilyenkor is mellőzzük, mert a sok élmény eleve felpörgeti a gyerekeket, a sok szénhidrát pedig csak hatványozza ezt a hatást. Csomagoljunk el néhány energiaszeletet, gyümölcsöt vagy más „gyorsételt” is arra az esetre, ha nem tudjuk megoldani az étkezést a szokásos időben. 

A naptej ma már tavasszal és ősszel is alapfelszerelés, akárcsak a sapka, szalmakalap vagy kendő. Vagy épp a nedves törlő és kézfertőtlenítő, hogy tisztán tarthassuk minden körülmények között legalább a praclikat. Egy vízhatlan pikniktakaró is jól jön, ha nincs elég ülőhely, vagy a kicsik elfáradnak, elálmosodnak.

A posztot a dm támogatta dm_gyereki_index2_640x360_300.jpg

Magunkra is gondoljunk!

Fontos, hogy ne csak a kicsikről szóljon minden, találjuk meg a módját, hogy pihenjünk és töltődjünk! Ebben sokat segíthetnek az animátorok, a gyerekprogramok, vagy az is, ha egy baráti családdal megyünk fesztiválozni, akik időnként átvállalják a kicsiket – és persze mi is megtesszük nekik ezt.

Ha nem szánjuk külön programnak a kempingezést, vagy kicsik még a gyerekek, foglaljunk szállást a közelben! A kicsiknek amúgy is nehéz lehet, hogy felborul a napi rutin, alapvetően fontos, hogy mindenki rendesen ki tudja pihenni magát, amikor végre ágyba kerül a család. Kialvatlan kisgyerekkel nem biztos, hogy felejthetetlen élményekre számíthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyok.blog.hu/api/trackback/id/tr9812727900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása