Miért jó társasjátékozni a gyerekekkel?

Bár a kamaszokat sokszor nehéz rávenni, hogy ne a telefonjukat nyomkodják, most mutatunk egy játékot, amit az egész család élvezni fog.

2016. március 10. - krisztinn

Társasjátékot játszani jó. Ha sikerül belefeledkezni a játékba, még jobb. Ha az összes játékos ki tudja zárni a külvilágot, és egy közös világot teremt a játék idejére, akkor az élmény feledhetetlen. Mert a játék öröm. A pszichológusok nem győzik hangsúlyozni a tartalmas játék szerepét a gyerekkorban, a gyermek a játék által ismerkedik a környezetével, a közösségi élettel; segítségével szinte észrevétlenül tanul és fejlődik. A játék egyaránt fejleszti a fizikai, érzelmi, kognitív, és kommunikációs készséget, illetve a döntési képességet. A társasjáték a versenyszellemre tanít, teljesítményre ösztönöz és a kudarc elviselésére.

terra_tarsas_010.JPGSzerintem a játék még ennél is több: kaland, felfedezés, mely során a játékosok megnyílnak, elmondhatják örömüket, bánatukat, vagy olyan dolgokat tudhatnak meg egymásról, amit addig nem is sejtettek. Nem egyszer csodálkoztam már rá játékostársaim új arcára, gesztusára, stratégiai gondolkodására, vezetői vagy csapatjátékos oldalára a belemerült játék során. Nagyon szeretek társasjátékozni, s bevallom, a gyerekek tíz éves kora körül új korszak érkezik el a stratégiai társasjátékok bevezetésével, mely játékok során a felnőttek is nagy taktikai csatákat vívhatnak egymással vagy a gyermekükkel.terra_tarsas_007.JPGManapság rengeteg játékot találunk a piacon. Fontos, hogy a társasjátékot mindig a gyerek életkorának, fejlettségi szintjének megfelelően válasszunk. A kiskamaszkor eljöttével a gyerekek amúgy is lustábbá válnak, és szeretnének minden feladat alól kibújni, illetve az okostelefonok/tabletek egyszemélyes játékába merülni. Néha szakítsuk ki őket ebből a közegből, és szánjunk tartalmas időt az együttlétre, mert többszörösen is megéri.
Emlékeznek még a Rekordok könyvére, amit gyerekkorunkban ámulattal bújtunk, és próbáltuk túllicitálni a hihetetlennél hihetetlenebb rekordkísérleteket?! Ha tetszettek a legismertebb legek, akkor a Terra társasjáték is nagy élményt fog nyújtani a családnak. Ebben olyan kérdésekkel találkozhatunk, mint milyen hosszú az Amazonas vagy a Golden Gate híd? Melyik a legkisebb sziget vagy a Föld legmélyebb tengere? Milyen a legnagyobb kajacsata vagy hol található a legnagyobb nyersgyémánt? Csupa érdekesség a világ látványosságairól és rekordjairól. A társasjáték menete egyszerű, gyorsan elsajátítható, de inkább csak 12-13 éves kortól ajánlott. Közel 1000 kérdés vár válaszra, melyek sok esetben nehezek, a játékosok kizárólag különböző válaszokat vagy tippeket adhatnak. A győzelem viszont nem csak a szerencsén, hanem a megfelelő tippelésen és taktikán is múlik. Természetesen a tökéletes válaszok érnek atöbb pontot, de a közeli értéket saccoló játékosok is kapnak azért pontokat.terra_tarsas_004.JPGCsaládi eseményekre és baráti összejövetelekre is jó választás a játék. Olyanoknak ajánlanám, akik szeretik megismerni a világ különböző csodáit és látványosságait, s a szerencsén kívül merészségüket és bevállalósságukat is ki merik mutatni. Kalandra fel, mert a játék öröm.

A játékot a JátékNettől kaptuk kipróbálásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyok.blog.hu/api/trackback/id/tr568458126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása